Tarot karte

Tarot karte

Šta su tarot karte i koja su njihova značenja

Sigurno ste u više navrata imali prilike da pročitate o nastanku tarota, simbolici i značenju. Postoji više različitih teorija o nastanku tarota, a jedna od najstarijih odnosi se na Egipat. Špil tarota sastoji se od 78 karata, 22 takozvane velike Arkane koje predstavljaju stub života osobe, aspekte duhovnost i interakciju sa drugim ljudima, dok ostalih 56 spadaju u malu Arkanu i bave se svakodnevnim životnim pitanjima. Tarot karte konsultuju se kada postoje nedoumice ili dileme, traže se rešenja u vezi sa nekim problemom ili je potrebna samospoznaja. Teme poput ljubavi, finanija, posla su među najzastupljenijim u tarotu. Ali se karte takođe koriste za tumačenje nekih događaja kao što su svakodnevne situacije ili pitanja koja se odnose na bližu budućnost. Tarot karte mogu olakšati putovanje pojedinca prema unutrašnjem buđenju, nudeći ključeve za olakšavanje duhovnog putovanja. Na temelju tumačenja arhetipova mogu se bolje shvatiti mnogi aspekti života, otkriti izazovi i dobiti smernice za lakše prevazilaženje problema.

Kako konsultovati tarot karte

Poznato je da postoji veliki izbor metoda za proricanje budućnosti, a napoznatije su astrologija, tarot i numerologija. Proricanje, kao praksa koja se sastoji od traženja odgovora vezanih za budućnost, smatra se drevnim umećem. Tarot, složena divinacijska disciplina, uključuje mnoge mistične elemente i simbole. Svaka osoba ima svoju kartu u skupu velike Arkane, koja ukazuje na fizičke, emocionalne duhovne aspekte, dakle sve ono što je izraženo kroz njenu prirodu. Boje u tarot kartama su izraz energije i svaka odgovara određenom značenju. Postoji nekoliko različitih načina na koji se tarot može koristiti. Ukoliko ste se odlučili konsultovati tarot karte to možete učini online, putem različitih besplatnih verzija ili odabrati savetovanje telefoniom gde će tarot savetnik detaljno analizirati sva važna područja vašeg života i predočiti na najvažnije poruke u tumačenju. Tarot karte se mogu koristiti i kao terapeutsko sredstvo gde se dobijaju smernice za određena područja života ili pitanja. Osoba koja želi istražiti ovaj tajanstveni svet mora slediti osnove što olakšava ceo proces učenja i razumevanja.

Tarot karte i najzanimljivije činjenice

Od svih divinacijskih praksi današnjice tarot spada u najtraženiji. Poreklo tarota nije dokazano sa sigurnošću, postoji samo nekoliko različitih verzija vezanih za njegov nastanak. Veruje se da reč tarot potiče od arapske reči koja u prevodu označava četiri puta, dok se prema drugim značenjima odnosi na kraljev put. Iako tarot služi za čitanje prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, 1375. godine dolaskom u Evropu je predstavljao vrstu društvene igre. Veruje se da kao metoda proricanja je počeo da se koristi u toku XVIII veka kod poznatih okutista u Engleskoj. Egipatski tarot jedan je od najstarijih koji postoji. Na njemu su prikazan i motivi iz drevnog Egipta, a podela u arkanama je drugačija, kao i tumačenje. Veruje se da su tarot karte povezane sa konceptom principa, simbola i mudrog znanja ostavljenog budućim generacijama sa ciljem prepoznavanja univezalnih principa sa kojima smo povezani. Dakle, ako tražite odgovore koji će vas usmeriti ka samospoznaji i dubljem razumevanju svakodnevnog života, tarot karte biće najbolji putokaz.

Nazovite astro savetnike